Haaning og Htoon vant ”Nåløyet”

Haaning og Htoon vant ”Nåløyet”

Designerduoen Haaning og Htoon har fått en rakettstart på karrieren. Tirsdag gikk de til topps og ble årets designere i magasinet Hennes konkurranse ”Nåløyet”. Neste uke lanseres de som årets debutanter i Oslo Fashion Week.

09.02.2011

Ove Hansrud

Marianne Haaning og Min Htoon vant Nåløyeprisen og ble årets designere.

Med sin debutkolleksjon har Haaning and Htoon gått rett til topps i rakettfart. Designerduoen, som består av kjæresteparet Marianne Haaning og Min Htoon imponerte både juryen og publikum.

Juryformann og designer, Ove Harder Finseth beskrev duoen som unik, nyskapende, urbane og klare for et internasjonalt marked.

Haaning and Htoon mottok også et stipend på 150 000 kroner fra Innovasjon Norge.

De to traff hverandre mens Marianne studerte design ved Esmod i Oslo. Marianne er fra Sørlandet mens Min kommer fra England. Han startet med å studere arkitektur, men hoppet av og satset på design. Han flyttet til New York og har blant annet jobbet for Riccovero, DKNY og Dolce & Gabana.

Etter å ha vist en smal kolleksjon, blant annet med en liten stand på Gallery i København i fjor høst, kommer Haaning og Htoon med full kolleksjon i år. ”Military navy meets sixties feminism” er Mariannes karakteristikk. En stor del av kolleksjonen går i svart, blått og gull med masse spennende detaljer.

I tillegg til hektisk kreativ aktivitet har de jobbet steinhardt med å få tak i gode, pålitelige produsenter i Kina og Portugal og har deltatt på messer i Amsterdam, Berlin og København og fått god respons alle steder. I tillegg har de reist rundt og oppsøkt butikker for å selge inn klærne sine.

– Det er et tøft, og kostbart løp hvor vi satser alt, både tid og penger. Man må bare satse for å komme noen vei, sier Marianne Haaning.

ært en del av programmet på åpningen av Oslo Fashion Week. Både designere og andre aktører i motebransjen mener at det er sunt med litt forandring.
Haaning and Htoon, Nåløyet, Aw11, Fall 2011
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: