SMUG – CFW: Nye norske helter. (New Norwegian Heroes)

A nice little blog from SMUG…

http://www.smug.no/post.aspx?ID=8731

 

CFW: Nye norske helter

AV REDAKSJONEN MANDAG 08. AUG / 19:14 | 0 KOMMENTARER

 

Forrige uke gikk Nord-Europas største mote-event av stabelen i Køben, og Norge var reppa med intet mindre enn tre designere. Helje Hamre, Haaning & Htoon og Veronica B. Vallenes er alle spådd å være redningen for norsk mote, og har i den anledning droppa OFW og heller prøvd den internasjonale lykka over dammen.

H, H & V gjør alle det best når de gjør det som vi skandinavere kan best: være beskjedne. Bluser, buksedresser og kjoler i lette materialer, enkle og rene snitt, bukser med press og duse farger. Hamre starter bra med masse gjennomsiktige stoffer. Tits! Legs! Nakenhet! Dristig! Jo mer de eldre moteredaktørene på første rad rødmer, desto bedre! Og se videre ja, ei biker-jakke her og et gulvlangt skjørt der. Eventuelt, mine damer og feminine herrer – hold dere fast, en lårkort kjole med draperinger! Intet mindre enn en up-and-coming, nyskapende, norsk designer altså. Men så skjer det noe, Haaning & Htoon prøver seg på den mer eksperimentelle stilen. Janteloven skal stabbes med nål og tråd og resultatet er satengskjørt med easy-access-glidelås og fjær på låra. Materialmix er i vinden da, har jeg hørt.

 

Alt i alt er København Fashion Week one small step for a 180 cm model, a giant leap for norsk mote. Selv om det ble ikke vist noe som ikke er laget et tosifret antall ganger før, så stiger kvaliteten på visningene, og en liten eksklusiv skara av de norske designerne er et sting nærmere den internasjonale stjernehimmelen. Tekst: Malin Elisabet Kvande

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: